IMM-urile transmit solidaritatea lor pentru medici

Autor: Ioana Matei Postat la 03 aprilie 2020 30 afişări

IMM-urile transmit solidaritatea lor pentru medici

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România au transmis un mesaj presei pentru a anunţat solidaritata lor faţă de medici. Redăm în întregime mesajul:

„Sistemul nostru de sănătate este supus unei presiuni enorme în această perioadă. Comunitatea este susţinută şi protejată în fiecare zi de mii de medici şi asistente care luptă cu preţul propriei vieţi. Condiţiile medicilor sunt cu mult mai modeste, iar nevoile şi necesităţile acestora, cu mult mai mari. Foarte mulţi dintre ei se îmbolnăvesc, cedează, demisionează şi astfel pierdem lupta.

Astfel, având în vedere prevederile din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, unităţile sanitare au obligaţia să asigure toate materialele şi să adopte toate măsurile necesare pentru menţinerea igienei în cadrul unităţii şi prevenirea îmbolnăvirii pacienţilor sau a personalului medical. Medicii trebuie să îsi desfăşoare activitatea profesională cu mijloacele aflate la dispoziţie, spitalul fiind singurul răspunzător atât din punct de vedere penal cât şi civil pentru îmbolnăvirea medicilor şi a pacienţilor.

Astfel, ţinând cont de cele mai sus menţionate, Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, cea mai mare organizaţie a oamenilor de afaceri, recunoaşte şi apreciază meritele deosebite ale tuturor celor implicaţi în “linia întâi”.

De asemenea, CNIPMMR nu susţine luarea unor măsuri punitive împotriva acestora, importante în aceste momente fiind cele de bonificare, stimulare şi dotare a spitalelor şi medicilor cu echipamente necesare exercitării profesiei lor şi susţine acordarea unei bonificaţii în valoare de 500 euro/ lună pentru medici, asistente şi personalul medical şi dotarea lor cu materiale, consumabile şi alte echipamente necesare în acest moment.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
consiliu,
imbolnavire,
national,
romania,
sanatate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.