Ialomiţianu: În primăvară ar putea fi majorate investiţiile în locul salariilor şi pensiilor

Postat la 06 decembrie 2011 15 afişări

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat marţi că eventualele venituri suplimentare rezultate după execuţia bugetară din primele luni nu ar urma să fie alocate în mod cert către creşteri de pensii şi salarii, existând opţiunea majorării cheltuielilor de investiţii.

"Toate salariile şi pensiile vor fi plătite la nivelul din 2011. Dacă vom avea o situaţie financiară mai bună în primăvară, sigur ne gândim şi la o redistribuire a sumelor fie pentru investiţii, fie pentru creşteri de pensii şi salarii (...) Eu m-am angajat în faţa Guvernului că putem executa acest buget cu deficit de 1,9% din PIB fără a reduce cheltuielile şi a majora impozitele. Aceasta este responsabilitatea mea", a spus Ialomiţianu.

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei şi cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentând 1,9% din PIB pe metodologia cash şi sub 3% pe standarde europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ialomiţianu,
salarii,
investiţii
/actualitate/ialomitianu-in-primavara-ar-putea-fi-majorate-investitiile-in-locul-salariilor-si-pensiilor-9033658
9033658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.