Ia fiţi atenţi cine sunt trădătorii de ţară!

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 iulie 2012 86 afişări

Campania electorală a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a transformat dintr-o serie de invitaţii la vot/boicot adresate poporului suveran, cu muzică şi joc ca pe vremuri, într-un concurs de luat de guler şi tragere preventivă de urechi a electoratului, culpabilizat cu anticipaţie de toţi politicienii fiindcă nu-şi dă seama că are dinaintea sa nu doar nişte politicieni corupţi sau incompetenţi, ci de-a dreptul nişte trădători de ţară.

Exact ca acuzaţiile de dictatură până în urmă cu câteva zile, acuzaţiile de trădare de ţară au fost aruncate şi ele simetric de ambele tabere. Din partea taberei preşedintelui suspendat, tactica a prins avânt pe măsură ce spectrul "loviturii de stat aproape militare" reuşea să impresioneze tot mai mulţi lideri ai UE; din partea suspendatorilor, tactica a prins avânt fiindcă haosul din declaraţiile USL faţă de reacţiile Vestului avea nevoie de un ţap ispăşitor. Frica lui Crin Antonescu de un adversar care deţine controlul datelor de la alegeri prin STS a atras din partea lui Traian Băsescu acuzaţia că "paiaţa de la Cotroceni" vrea să destructureze instituţiile de securitate naţională (în folosul, previzibil, al Moscovei - simbolizată, de pildă, de eternul spion-mason-kaghebist Kondiakov). De cealaltă parte, USL a înaintat plângere penală pentru defăimarea ţării în Europa şi "subminarea economiei naţionale" de către Băsescu şi liderii PDL, probabil cu perspectiva ca după 29 iulie să urmeze şi demiterea lui Băsescu pentru înaltă trădare dacă nu se întruneşte cvorumul de participare la vot.

Aşa au ajuns cetăţenii să fie somaţi să iasă din logica simplă a întrebării "sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui?" şi să priceapă odată că de votul, respectiv boicotul lor din 29 iulie ar depinde nu doar salvarea Democraţiei ameninţate de Dictatură (dictatura lui Băsescu, respectiv a lui Ponta şi Antonescu, după caz), ci de-a dreptul salvarea Ţării ameninţate în însăşi existenţa ei economică, politică şi istorică. Iar argumentele converg, pur şi simplu pentru că aşa converg minţile politicienilor pe deasupra unui electorat nu invitat să se pronunţe, ci ameninţat că se face el însuşi vinovat de cooperare la trădarea de ţară dacă nu reacţionează cum trebuie: "Dacă veniţi la vot şi dacă aprobaţi demiterea lui Băsescu, veţi fi de partea unor trădători care vor izgonirea României din Europa şi prăbuşirea ei economică" / "Dacă nu veniţi la vot şi nu aprobaţi demiterea lui Băsescu, veţi fi de partea unor trădători care vor izgonirea României din Europa şi prăbuşirea ei economică".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ia-fiti-atenti-cine-sunt-tradatorii-de-tara-9895726
9895726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.