HoReCa împreună

Autor: Andra Stroe Postat la 04 octombrie 2020 79 afişări

HoReCa împreună

Mastercard

Motivaţie:

Industria HoReCa, unul dintre principalele motoare ale economiei româneşti, a fost şi unul dintre sectoarele cele mai puternic afectate de pandemie. Hotelurile, restaurantele şi alte localuri au fost nevoite să îşi întrerupă complet activitatea pe perioada stării de urgenţă şi au funcţionat la capacitate redusă ulterior, ceea ce a condus la efecte şi provocări fără precedent, în multe cazuri fiind în discuţie inclusiv supravieţuirea afacerii. HoReCa Împreună este un program educaţional complex, dedicat antreprenorilor din industria locală, ce reuneşte specialişti cu experienţă în domeniu, precum şi în arii de activitate adiacente, cu obiectivul de a le oferi antreprenorilor din HoReCa resurse şi instrumente pentru o adaptare rapidă la provocările generate de pandemie şi de condiţiile actuale, în vederea relansării businessului, prin identificarea şi valorificarea oportunităţilor de creştere a afacerii. Iniţiativa este lansată de Mastercard şi Qriser, alături de principalii jucători de pe piaţa tichetelor şi cardurilor de masă: Edenred, Sodexo şi Up România.

Descrierea proiectului:

În cadrul proiectului, în perioada august-septembrie 2020 s-a desfăşurat o serie   de cinci module live, ghidate de practici globale de învăţare şi dezvoltate pentru a adresa nevoi specifice, cu care se confruntă antreprenorii în noul context. Fiecare modul s-a repetat de trei ori, pentru a le oferi celor care s-au înscris posibilitatea să participe la curs. Prin acest program, participanţii şi-au dezvoltat un nou set de competenţe definitorii pentru succesul afacerii lor: au înţeles cum îşi pot transforma şi digitaliza businessul pentru a se adapta la noua realitate hibridă online-offline, au aflat despre beneficiile plăţilor digitale şi cum să depăşească barierele pe această zonă şi şi-au redefinit brandul şi experienţa pe care le-o oferă clienţilor. Totodată, ei au identificat modalităţi pentru a-şi atrage şi creşte comunitatea de clienţi, prin canalele social media, precum şi alte instrumente digitale, şi au utilizat metodologia „design thinking” pentru a-şi adapta modelul de business. Mastercard s-a implicat activ şi în desfăşurarea programului, Laura Ştefan, director business development, Mastercard, fiind unul dintre cei doi traineri din cadrul celui de-a doilea modul, pe tema „Digitalizare în managementul financiar al HoReCa şi noi posibilităţi de business”.

Efecte:

Peste 800 de antreprenori din întreaga ţară au participat la programul HoReCa Împreună, având astfel ocazia să descopere, să aprofundeze şi să aplice instrumente şi soluţii concrete pentru relansarea afacerii lor şi creşterea vânzărilor. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.