Prima ţară care intră din nou în carantină din cauza Coronavirusului, după ce se ”vindecase”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 martie 2020 6836 afişări

Prima ţară care intră din nou în carantină din cauza Coronavirusului, după ce se ”vindecase”

Hong Kong a impus din nou carantină parţială, întrucât numărul de cazuri confirmate a crescut din nou, ceea ce indică un „al doilea val” al pandemiei în Asia, potrivit FT.

Carrie Lam, liderul Hong Kong-ului, a anunţat că începând de luni facilităţile recreaţionale precum terenurile de sport şi muzeele vor fi închise din nou, iar angajaţii din sectorul public vor relua munca de acasă.

Companiile private sunt încurajate să urmeze exemplul, a spus Lam.

Kevin Yeung, secretar pentru Educaţie, a anunţat că şcolile vor rămâne închise momentan, iar examenele care trebuiau să înceapă săptămâna viitoare sunt amânate timp de o lună, în timp ce examenele orale sunt anulate.

„Epidemia adusă de cazurile importate este chiar mai severă şi mai greu de gestionat, în comparaţie cu orice alt moment din ultimele două luni, aducând un risc mai ridicat de a duce la transmitere comunitară”, a transmis Carrie Lam.

Cu 273 de cazuri, 98 de oameni vindecaţi şi 4 decese, majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Hong Kong-ul va exinde testarea şi către indivizii asimptomatici în vârstă şi către cei care trăiesc cu ei şi au venit din ţări cu risc ridicat, a anunţat Sophia Chan, secretar pentru Alimente şi Sănătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
pandemie,
lupta,
cazuri,
anunt,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.