Hollywoodul a mai pierdut un titan: Unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie din toate timpurile a murit

Postat la 21 august 2017 806 afişări

Comic celebru al anilor '50-'60, el era un bine-cunoscut actor evreu-american de film şi televiziune, precum şi regizor, scenarist, cântăreţ şi producător.

Hollywoodul a mai pierdut un titan: Unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie din toate timpurile a murit

Celebrul actor de comedie Jerry Lewis, născut sub numele Joseph Levitch la 16 martie 1926 în Newark, New Jersey, Statele Unite ale Americii, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit presei din SUA.

De asemenea, Lewis era cunoscut pentru umorul său continuator al tradiţiei burlescului cinematografic american cu o puternică influenţă de umor evreiesc. Creând cele mai extravagante şi grosolane clovnerii, realizează personajul unui adolescent întârziat, uşor debil mintal, neîndemânatic, neadaptat şi ghinionist, care distruge totul în jur şi se află în permanent conflict cu o societate care nu-l înţelege şi pe care nu o înţelege, potrivit Dicţionarului de Cinema, Univers Enciclopedic, ediţia 1997.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
new jersey,
newark,
statele unite,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.