​Hidroelectrica are undă verde de la statul român pentru a depune oferta de achiziţie a CEZ România

Autor: Liviu Popescu Postat la 25 iunie 2020 125 afişări

​Hidroelectrica are undă verde de la statul român pentru a depune oferta de achiziţie a CEZ România

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, a primit joi aprobarea statului român, în calitate de acţionar majoritar, pentru a depune oferta angajanta de achiziţie a activelor CEZ din România, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari tranzacţii din energie din ultimii ani şi în urma căreia Hidroelectrica şi-ar putea diversifica sursele folosite pentru producţia de energie. 

“Cu majoritatea voturilor deţinute de acţionari, aprobă întocmirea şi depunerea unei oferte angajante a Hidroelectrica, singura pentru perimetrul tranzacţiei sau în consorţiu, la termenul solicitat de CEZ, în cadrul procesului de vânzare a grupului CEZ România, condiţionată de aprobarea ulterioară a acesteia de către Adunarea Generală a Acţionarilor”, este decizia luată joi la AGA Hidroelectrica. Fondul Proprietatea nu s-a prezentat astăzi la AGA, arată documentul din convocator.

De asemenea, Hidroelectrica a primit aprobare şi pentru a se împrumuta în scopul achiziţiei de participaţii, în vederea diversificării portofoliului.  

Săptămâna aceasta, Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% al Hidroelectrica, spunea că achiziţia CEZ nu ar fi una oportună, întrucât ar putea afecta procesul de listare al Hidroelectrica şi evaluarea potenţială a companiei.

La începutul lunii iunie, Electrica (EL), companie la care statul are 48,8% a anunţat că intenţionează ca în consorţiu cu Hidroelectrica şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) să achiziţioneze active ale CEZ România.

 

CEZ vrea să iasă din România pentru a se concentra pe dezvoltarea în Cehia a unor centrale nucleare.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hidroelectrica,
achizitie,
romania,
cez,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.