Harta curajului în business: din ce judeţe vin antreprenorii care luptă cu multinaţionalele din bere

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 11 iunie 2023 65 afişări

Harta curajului în business: din ce judeţe vin antreprenorii care luptă cu multinaţionalele din bere

ZF a lansat recent Atlasul de business al României, ediţia a doua. Proiectul cuprinde 50 de hărţi care oferă imaginea economiei de astăzi.

Peste 110 afaceri mici sunt în sectorul berii, un domeniu care a atras în ultimii ani tineri pasionaţi de berea artizanală. Ei au aşezat pe rafturile magazinelor, dar şi în baruri şi restaurante beri ce conţin curiozitatea, pasiunea, îndrăzneala, dar şi ingrediente diferite care poartă consumatorii în cu totul altă lume decât cea cu care erau obişnuiţi. Artizanalii din sectorul berii produc cantităţi mici, iar cei mai mulţi au început această aventură în propria bucătărie. Cele mai multe microberării s-au deschis în Bucureşti, dar şi în Cluj şi Timiş, care sunt de altfel cele mai puternice şi din punct de vedere economic.

Piaţa berii este dominată de 4 companii – Ursus Breweries, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod (Tuborg) şi Bergenbier.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.