Hackerii ruşi continuă atacurile cibernetice către ţinte din România: vineri noapte victimă a fost şi site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică. Atacatorii ruşi, mesaj noaptea la ora 3: “DNSC, te simţi rău?”

Postat la 30 aprilie 2022 75 afişări

Hackerii ruşi continuă atacurile cibernetice către ţinte din România: vineri noapte victimă a fost şi site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică. Atacatorii ruşi, mesaj noaptea la ora 3: “DNSC, te simţi rău?”

Hackerii ruşi din gruparea Killnet au continuat atacurile cibernetice împotriva unor ţinte din România, prin direcţionarea unui trafic masiv spre diferite site-uri cu obiectivul de a bloca accesul la ele, cea mai recentă victimă fiind chiar site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

După 45 de minute de la lansarea atacului hackerii ruşi publicat pe contul lor de Telegram mesajul “DNSC, te simţi rău?”, în condiţiile în care atacul lor reuşise să blocheze site-ul. Problema a fost rezolvată rapid la prima oră, în dimineaţa acestei zile, a comunicat DNSC.

“Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcţiune, fără dificultăţi”, conform instituţiei. Atacurile au vizat şi alte site-uri ale unor instituţii publice şi private, a amintit DNSC. “Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România, atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă. Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea şi contracararea acestor atacuri cibernetice. Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rusă ‘Killnet’ şi au vizat site-urile web gov.ro -mapn.ro - politiadefrontiera.ro - cfrcalatori.ro - otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web româneşti vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Ieri 29 Aprilie Directoratul a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web româneşti, şi a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor. Publicarea este parte a procesului transparent pe care Directoratul l-a activat la declanşarea conflictului militar, pentru contracararea atacurilor cibernetice ce impactează România, în contextul războiului Ucraina-Rusia.”

Tema securităţii cibernetice şi a atacurilor tot mai frecvente va fi abordată de ZF în cadrul unui eveniment dedicat – ZF Cybersecurity Trends 2022, care va avea loc în data de 10 mai în Bucureşti. Detalii despre eveniment sunt disponibile aici

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.