Guvernul vrea să prelungească termenul de valabilitate la poliţele de garanţii emise de City Insurance. Acoperirea poliţelor ar fi trebuit să înceteze odată cu data de 11 mai, împreună cu poliţele RCA

Autor: Mircea Nica Postat la 06 mai 2022 139 afişări

Guvernul vrea să prelungească termenul de valabilitate la poliţele de garanţii emise de City Insurance. Acoperirea poliţelor ar fi trebuit să înceteze odată cu data de 11 mai, împreună cu poliţele RCA

Poliţele de asigurare ale companiei falimentare City Insurance, atât RCA, cât şi garanţii, ar fi urmat să înceteze automat, indiferent de valabilitatea menţionată în contractele de asigurare, pe data de 11 mai 2022, aceasta fiind finalul perioadei de 90 de zile de la intrarea oficială a companiei în faliment.

Cu toate acestea, timpul rămas pentru creditorii City Insurance să îşi facă noi poliţe este foarte mic. De aceea, Guvernul a înaintat unn proiect de Ordonanţă de Urgenţă, prin care extinde termenul valalbilităţii poliţelor de garanţii.

“În termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - garanţii, prevăzută în anexa nr. 1, Secţiunea A din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul este de 150 de zile; în aceleaşi condiţii, se vor denunţa şi contractele de reasigurare”, conform modificărilor aduse de Guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polite,
garantii,
termen,
city insurance,
guvern,
incetare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.