Guvernul vrea să amâne din nou, până în 2016, majorarea taxelor de proprietate intelectuală

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 26 august 2014 32 afişări

Guvernul propune, într-un proiect de lege care va fi discutat în şedinţa de marţi, amânarea până la 1 ianuarie 2016 a majorării cu 20% a taxelor de proprietate industrială pentru invenţii şi mărci, după ce anterior prelungise termenul pentru 2014.

Executivul a elaborat un proiect de lege pentru suspendarea aplicării unor dispoziţuu ale OG 41/1998 privind taxele în domeniul protecţiei proprietăţii industriale şi regimul de utilizare a acestora.

Potrivit unor surse oficiale, actul normativ stabileşte ca dispoziţiile privind majorarea taxelor să fie amânate până la 1 ianuarie 2016.

Taxele de proprietate industrială sunt percepute persoanelor fizice şi juridice pentru protecţia proprietăţii industriale, respectiv invenţii, mărci şi indicaţii geografice, desene şi modele industriale, dar şi pentru menţinerea în vigoare a titlurilor de protecţie.

Cuantumul taxelor poate fi actualizat anual, prin hotărâre de guvern, în funcţie de evoluţia cursului de schimb şi de inflaţie.

Taxele de proprietate industrială au crescut cu 20% la începutul anului 2012, dar au fost reduse, în acelaşi an, la nivelul din 2006. Guvernul a decis, în 2012, printr-o ordonanţă de urgenţă, să menţină nivelul taxelor până în 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
TAXE,
PROPRIETATE
/actualitate/guvernul-vrea-sa-amane-din-nou-pana-in-2016-majorarea-taxelor-de-proprietate-intelectuala-13147463
13147463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.