Guvernul britanic le-a asigurat cetăţenilor 90 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus printr-o serie de parteneriate încheiate cu mai multe companii farmaceutice

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 iulie 2020 163 afişări

Guvernul britanic le-a asigurat cetăţenilor 90 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus printr-o serie de parteneriate încheiate cu mai multe companii farmaceutice

Guvernul Marii Britanii a achiziţionat 90 de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus printr-o serie de parteneriate încheiate cu mai multe companii farmaceutice, potrivit Sky News.

Numărul include 30 de milioane de doze ale unui vaccin dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, ceea ce reprezintă prima înţelegere pe care au semnat-o cele două companii cu guvernul. Vaccinul a atins până acum faza a doua a testelor clinice.

A doua parte a înţelegerii în cauză implică 60 de milioane de doze ale unui vaccin dezvoltat de Valneva, existând posibilitatea achiziţionării a încă 40 de milioane de doze dacă tratamentul se va dovedi eficient şi sustenabil.

Al treilea acord este cu AstraZeneca şi îi oferă Marii Britanii până la un milion de doze de tratament cu anticorpi neutralizanţi care ar putea fi folosit pentru cei care nu pot fi vaccinaţi sau pentru imunocompromişi.

Cele trei acorduri înseamnă să Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor primi suficient de multe doze pentru a vaccina grupurile prioritare, precum muncitorii din „primul front” de combatere a coronavirusului şi persoane cu diferite afecţiuni.

În plus, guvernul britanic a mai asigurat 100 de milioane de zone printr-o înţelegere cu grupul farmaceutic AstraZeneca, care lucrează în parteneriat cu Universitatea Oxford.

„Faptul că avem nişte candidaţi atât de promiţători scoate la iveală ritmul nemaivăzut în care am lucrat”, a declarat Kate – preşedintele grupului operativ pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 în Regatul Unit.

„Însă nu ar trebui să fim neglijenţi sau mult prea optimişti. Vaccinul poate să nu apară niciodată şi, în caz contrar, acesta nu va opri răspândirea virusului, ci mai degrabă va reduce simptomele.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
companii,
marea britanie,
intelegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.