Guvernul a dat avizul: România va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare

Postat la 04 decembrie 2012 8 afişări

România susţine demersurile privind crearea unei uniuni bancare la nivelul UE şi procesul de consolidare a guvernanţei din zona euro, dar consideră că acesta nu trebuie să fie în detrimentul statelor din afara zonei euro, şi va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare.

Taxa pe tranzacţii financiare va fi introdusă în măsura în care va exista un acord în acest sens la nivelul Uniunii Europene, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Poziţia României privind Uniunea economică şi monetară de la nivelul Uniunii Europene a fost adoptată marţi de Guvern, printr-un memorandum iniţiat de ministerele Finanţelor, Afacerilor Europene şi Afacerilor Externe şi avizat de guvernatorul Băncii Naţionale.

În document se mai arată că România este interesată să participe la demersurile privind crearea unei uniuni bancare, respectiv a mecanismului unic de supraveghere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
aviz,
tranzacţii financiare
/actualitate/guvernul-a-dat-avizul-romania-va-fi-de-acord-cu-introducerea-unei-taxe-pe-tranzactii-financiare-10367989
10367989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.