Guvern: România nu e obligată de dreptul european să constituie regiuni în funcţie de criteriul etnic

Postat la 11 iunie 2014 32 afişări

România nu este obligată de dreptul european să constituie regiuni în funcţie de criteriul etnic, cultural sau istoric, arată Guvernul într-un răspuns adresat Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), care ceruse, la marşul din 10 martie, soluţionarea situaţiei juridice a Ţinutului Secuiesc.

Guvern: România nu e obligată de dreptul european să constituie regiuni în funcţie de criteriul etnic

 Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a primit de la Guvern un răspuns la proclamaţia adoptată de manifestanţii care au participat la "marşul secuiesc" din 10 martie, de la Târgu Mureş, care ceruseră ca Ţinutul Secuiesc să devină regiune de dezvoltare distinctă, precum şi garantarea prin lege a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

Potrivit răspunsului Executivului, reglementările în materie de protecţie a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din România se aplică în mod egal şi nediscriminatoriu faţă de membrii oricăreia dintre ele, dar nu există nicio obligaţie legată de drepturi colective.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvern-romania-nu-e-obligata-de-dreptul-european-sa-constituie-regiuni-in-functie-de-criteriul-etnic-12738713
12738713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.