Gruparea infracţională Ndrangheta transporta cocaină la bordul vasului Costa Concordia

Autor: Mihai Draghici Postat la 31 martie 2015 65 afişări

Autorităţile italiene suspectează că organizaţia infracţională Ndrangheta transporta cocaină la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiat în Marea Tireniană în ianuarie 2012, relatează presa italiană.

Potrivit site-ului GiglioNews.it, autorităţile italiene au interceptat o conversaţie telefonică între doi lideri ai organizaţiei Ndrangheta care vorbeau despre transportarea unor mari cantităţi de cocaină la bordul navelor de croazieră.

"Îţi aminteşti de principesa aceea? De la ce companie era?", întreba un lider Ndranghetta, Massimo Tiralongo, referindu-se, potrivit Gărzii Financiare italiene, la o navă de croazieră. În contextul în care interlocutorul său parea să nu înţeleagă, conversaţia a continuat. "Nava aceea care a ajuns în atenţia întregii lumi...", a adăugat liderul mafiot italian, referindu-se la vasul de croazieră Costa Concordia, scufundat parţial în largul Insulei Giglio pe 13 ianuarie 2012, într-un accident soldat cu 32 de morţi.

În aceeaşi conversaţie, cei doi mafioţi au vorbit şi despre o altă navă de croazieră - La Famosissima, a companiei MSC. Autorităţile italiene au descoperit un container cu droguri la bordul acestei nave, în Portul Genova, în octombrie 2014.

Reţeaua infracţională Ndrangheta este activă în sudul Italiei, în principal în regiunea Calabria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
CONCORDIA,
DROGURI
/actualitate/gruparea-infractionala-ndrangheta-transporta-cocaina-la-bordul-vasului-costa-concordia-14092238
14092238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.