Burleanu: În fiecare an vom prezenta un raport de activitate a planului strategic

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 30 martie 2015 35 afişări

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, după ce Adunarea Generală ordinară a FRF a aprobat în unanimitate "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", că în fiecare an va prezenta un raport privind gradul de implementare al acestuia.

"Dumneavoastră v-aţi fi aşteptat ca acest plan să nu fie aprobat? Este o premieră pentru fotbalul românesc pentru că avem o asumare în ceea ce priveşte misiunea, viziunea, obiectivele strategice, obiectivele specifice şi planul de acţiuni. Orice organizaţie normală lucrează în felul acesta. Nu avem niciun buget şi niciun desfăşurător, pentru că nu avem un termen de comparaţie, astfel încât să poţi avea o comparaţie clară cu ce a fost în trecut. Se pare că pornim de la minus 1 din acest punct de vedere. De acum înainte în fiecare Adunare Generală vom prezenta un raport comparativ cu această strategie", a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a reafirmat faptul că jucătorii echipei naţionale vor renunţa la o parte din prima de calificare la Campionatul European, banii astfel obţinuţi urmând a fi folosiţi la realizarea celor şase centre regionale de excelenţă. "Tot ceea ce presupune acest program de dezvoltare s-a bucurat de o mare susţinere în ceea ce-i priveşte pe jucătorii echipei naţionale. Rememorez momentul negocierii contractului în ceea ce priveşte calificarea. Ei au renunţat la o mică sumă de bani, cu condiţia ca acei bani să intre în centrele regionale de excelenţă. Anul acesta vom deschide două centre regionale de excelenţă, la Timişoara şi Târgu Mureş, care vor purta numele unor jucători", a completat Burleanu.

Întrebat când se va anunţa noul sponsor tehnic al FRF, după ce înţelegerea cu adidas a expirat la finalul anului, Burleanu a răspuns: "Cunoaşteţi foarte bine că lucrăm cu maximă dedicare la nivelul federaţiei. Aţi văzut deja rezultatele acestui prim an în ceea ce priveşte dezvoltarea unei strategii comerciale şi de marketing în interiorul FRF. Două parteneriate strategice deja au fost anunţate. Până în luna iunie vom mai anunţa două-trei parteneriate la fel de importante".

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au aprobat, luni, în unanimitate "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020".

Pentru perioada 2015-2020, Federaţia Română de Fotbal a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, le-a transmis membrilor Adunării Generale printr-o scrisoare deschisă că în cazul în care vor vota "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", în cadrul şedinţei de luni, trebuie organizate noi alegeri pentru funcţia de preşedinte.

Sandu susţine că federaţia ar trebui guvernată conform planului propus de preşedintele Răzvan Burleanu şi aprobat de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal la 5 martie 2014, intitulat "Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014-2018".

Fostul şef de la Casa Fotbalului susţine că planul strategic propus de Burleanu contravine regulamentelor şi statutului FRF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
BURLEANU,
FRF
/actualitate/burleanu-in-fiecare-an-vom-prezenta-un-raport-de-activitate-a-planului-strategic-14085462
14085462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.