România a învins Insulele Feroe, scor 1-0, în preliminariile Euro-2016

Autor: Luminita Turcu Postat la 29 martie 2015 79 afişări

Reprezentativa României a învins, duminică, la Ploieşti, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru etapa a cincea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Claudiu Keşeru, în minutul 21.

1-0: Lovitură liberă de la circa 27 de metri lateral stânga executată de Maxim, un jucător din zidul Insulelor Feroe a deviat, mingea a lovit bara, a revenit în teren, iar Keşeru din patru-cinci metri a trimis în plasă.

Iordănescu: A fost greu dar am meritat această victorie

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, duminică seară, după meciul cu Insulele Feroe, scor 1-0, că naţionala României a meritat această victorie, obţinută greu, subliniind că evoluţia jucătorilor a fost afectată de starea terenului.

"A fost un succes greu, obţinut printr-o risipă de efort extraordinară, dar am meritat această victorie. Sunt trei puncte foarte importante, după o evoluţie nu prea bună, dar generată de starea terenului. Din păcate am ratat mai multe ocazii, nepermis de uşor. Felicit jucătorii, şi-au dorit victoria, au muncit pentru ea. Totul se judecă prin cele trei puncte obţinute. Ne-am dori ca toţi jucătorii noştri de valoare să fie pregătiţi, apţi de joc. Ne-au lipsit Marica, Stancu... Gazonul ne-a defavorizat, cred că gazdele puteau să facă mai mult. Pe suporteri îi apreciem, îi iubim, probabil că i-am dezamăgit şi noi. Cred că ne vom mai întoarce la Ploieşti. Grupa se mai joacă, România, Irlanda, Grecia, Ungaria pot reclama oricând prezenţa la un Campionat European", a declarat Iordănescu la TVR.

Raţ: Naţionala Insulelor Feroe nu mai e ca acum zece ani, e o echipă care poate pune probleme

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat, duminică, după meciul cu reprezentativa Insulelor Feroe, scor 1-0, din preliminariile Euro-2016, că naţionala feroeză nu mai este ca acum zece ani, ci a devenit o echipă care poate pune probleme.

"Feroe nu mai este echipa de acum zece ani în faţa căreia doar prin faptul că erau dezorganizaţi se putea câştiga. Acum este o echipă care poate pune probleme", a spus Raţ la TVR1.

El a precizat, referitor la faptul că a ajuns la 103 selecţii în echipa naţională, că speră să fie convocat în continuare: "Sper să fiu în continuare la echipa naţională, e o onoare şi o o mândrie în acelaşi timp".

Echipele de joc

România: Pantilimon - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Sânmărtean (Prepeliţă '85) - Popa (Torje '71), Rusescu (Tănase '60), Maxim - Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Insulele Feroe: Nielsen - J. Davidsen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen - Faero (A. Olsen '74) - Vatnhamar, Holst, B. Olsen (Sørensen '79), Jacobsen (Joensen '79) - Edmundsson. Antrenor: Lars Olsen.

Cartonaşe galbene: Torje '83, Keşeru '90+3 / Gregersen '63

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Artur Dias la centru. El a fost ajutat de asistenţii Bertino Miranda şi Rui Tavares şi de asistenţii suplimentari Manuel De Sousa şi Hugo Miguel.

Arbitru de rezervă a fost Alvaro Mesquita.

La meci au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, iar fanii au scandat împotriva FRF şi l-au înjurat pe mijlocaşul stelist Cristian Tănase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
ROMÂNIA,
ECHIPE,
euro 2016
/actualitate/romania-a-invins-insulele-feroe-scor-1-0-in-preliminariile-euro-2016-14079511
14079511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.