Medeea Marinescu, desemnată ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România

Autor: Departamentul Life Postat la 29 martie 2015 100 afişări

Actriţa Medeea Marinescu a fost numită ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România, în această calitate urmând să participe la evenimentele organizate sub egida "Paris Climat 2015" şi să contribuie la promovarea mesajelor de protejare a mediului şi a soluţiilor împotriva încălzirii globale.

În acest sens, Medeea Marinescu va deschide conferinţa Paris Climat 2015: Implicarea Franţei şi a României în faţa provocărilor COP21, organizată de Ambasada Franţei în România şi de Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Ştiinţe Sociale (CEREFREA Villa Noël), care va avea loc pe 3 aprilie, de la ora 10.00, în Bucureşti, la sediul CEREFREA.

La eveniment vor participa experţi români şi francezi în domeniu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul, dedicat mizelor Conferinţei internaţionale despre schimbările climatice (COP 21) - care va avea loc la Paris între 30 noiembrie şi 11 decembrie -, va fi ocazia de a face cunoscute atât programul de lucru al preşedinţiei franceze prezentat de Odette Tomescu-Hatto, responsabilă de coordonarea interministerială, venită special de la Paris pentru acest eveniment, cât şi munca negociatorilor români, prezentată de Alina Boldea şi Narcis Jeler. Cele 196 de ţări participante trebuie să ajungă la un acord care să confirme angajamentele luate de acestea în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon şi luptei împotriva încălzirii globale.

"Preşedintele Republicii, domnul François Hollande, a colaborat cu două artiste de prestigiu, doamnele Marion Cotillard şi Melanie Laurent, care au fost prezente cu ocazia Apelului de la Manila şi care vor duce mai departe mesajul schimbărilor propuse de Conferinţa Paris Climat 2015. Ambasada Franţei în România va colabora cu doamna Medeea Marinescu, care este o artistă cunoscută în România, dar şi în Franţa, unde a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze. Este o mare plăcere să lucrăm cu dumneaei pentru acest proiect, deoarece cunoaştem angajamentul său pentru chestiunile care vizează în mod direct viitorul copiilor noştri şi al generaţiilor următoare. Înainte de conferinţa crucială de la finalul anului, este nevoie ca statele să încurajeze dezbaterile locale şi ne dorim ca doamna Marinescu să consolideze mesajul nostru şi să stimuleze schimbul de idei pe temele legate de mediu", a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Invitaţia pe care Ambasada Franţei mi-o face prin excelenţa sa, domnul ambasador François Saint-Paul, de a deveni ambasadoare a Paris Climat 2015 pentru România mă onorează în mod deosebit, cu atât mai mult cu cât legătura mea cu această ţară, în ultimii ani, prin prisma profesiei mele, este profundă, statornică şi plină de respect. În acelaşi timp, această nouă calitate mă responsabilizează, dându-mi şansa de a deveni, dintr-un simplu spectator alarmat de schimbările rapide şi agresive ale mediului înconjurător, un «actor» implicat direct şi activ, a cărui misiune va fi aceea de a-şi transforma spectatorii în parteneri la fel de activi. Cred că fiecare gest al nostru, conştient şi asumat, de a proteja mediul înconjurător, poate deveni în timp, prin statornicia demersurilor noastre, cea mai de preţ moştenire pe care o lăsam copiilor noştri", a declarat Medeea Marinescu.

În deschiderea conferinţei vor lua cuvântul François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, şi Ioan Pânzaru, Director CEREFREA - Villa Noël, moderatorul evenimentului.

Rolul conferinţei Paris Climat 2015: Implicarea Franţei şi a României în faţa provocărilor COP21 este de a pune în evidenţă faptul că, în faţa schimbărilor climatice care au efecte la nivel global, soluţiile trebuie să fie, înainte de toate, locale. În acest sens, Franţa doreşte o colaborare strânsă cu România pentru găsirea unor soluţii comune şi consolidarea modalităţilor de tranziţie energetică şi ecologică. Ambiţia este de a identifica şi de a lupta împotriva principalelor cauze ale emisiilor de gaze cu efect de seră, reprezentate de transportul poluant, clădirile vechi şi izolate precar şi aprovizionarea cu energie.

Partea franceză va fi reprezentată la conferinţă de Odette Tomescu-Hatto, şef al polului "Schimbări climatice" în cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării internaţionale, responsabilă de coordonarea interministerială a Task Force COP 21, care va susţine o prezentare numită "Programul de lucru al Preşedinţiei franceze".

Partea română va fi reprezentată la conferinţă de Alina Boldea, şef negociator român şi persoană de contact la nivel naţional pentru convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, de Narcis Jeler, membru al echipei de negociatori, expert în domeniul "schimbări climatice" şi consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, care vor prezenta "Acţiunea asupra climatului la răscruce. România şi provocările viitorului acord climatic global".

Mai multe informaţii despre COP 21 pot fi găsite accesând următoarele link-uri: http://www.cop21.gouv.fr/fr, https://www.facebook.com/COP21fr şi http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/politique-etrangere-de-la-france/climat/conference-paris-climat-2015-cop21/.

Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) şi "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008), lungmetrajele "Weekend cu mama" (2009), dar şi "Donnant, donnant", de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medeea-marinescu-desemnata-ambasadoarea-paris-climat-2015-pentru-romania-14078929
14078929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.