GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Viitorul creditării: neperformant

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 septembrie 2013 311 afişări

Rata creditelor neperformante a crescut de la 16,76% în iunie 2012 la 20,3% în iunie 2013, firmele aflate în insolvenţă şi faliment aveau la sfârşitul lunii iulie restanţe la credite de 12 mld. lei, dublu faţă de anul trecut, în timp ce soldul creditelor de consum din bănci a ajuns în iulie la 55 mld. lei, în scădere cu echivalentul a 21 mld. lei faţă de maximul din februarie 2009.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Viitorul creditării: neperformant

"Băncile comerciale sunt obligate să aducă modificări semnificative portofoliului, atât pe partea de activ cât şi de pasiv, din cauze interne (prelungirea perioadei de creştere lentă), cât şi externe (intrarea treptată în vigoare a acordurilor Basel cu privire la capital şi la lichiditate)", arăta recent Nicolae Dănilă, membru în CA al BNR. "Efectul acestor schimbări este observat în dezintermedierea financiară şi în lipsa unor produse suficiente pentru înlocuirea surselor de finanţare externă", spunea bancherul, anticipând continuarea creşterii creditelor neperformante în perioada următoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-viitorul-creditarii-neperformant-11335922
11335922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.