GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Managerii din industrie, cei mai optimişti

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 septembrie 2013 215 afişări

Volumul producţiei industriale va intra pe o pantă ascendentă ce se va menţine probabil pe un orizont mai îndelungat, reiese din sondajul de conjunctură al BNR pentru luna septembrie, conţinând estimări formulate de managerii din sector inclusiv în privinţa portofoliului total al comenzilor, cu o contribuţie consistentă a cererii pentru export.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Managerii din industrie, cei mai optimişti

Activitatea din construcţii va marca, în schimb, o întrerupere a tendinţei crescătoare atât în cazul producţiei, cât şi în cel al comenzilor. Cererea insuficientă continuă să exercite un efect nefavorabil asupra activităţii ambelor sectoare, acest factor fiind invocat de aproximativ 45% din totalul managerilor din industrie şi de peste 51% din numărul operatorilor din construcţii.

Blocajul financiar este resimţit de aproximativ jumătate din numărul total al respondenţilor din construcţii şi, în proporţie de circa 10% de operatorii industriali.

Sursa: BNR. Soldul conjunctural exprimă tendinţa indicatorului şi se calculează ca diferenţă între ponderea opiniilor favorabile şi cea a opiniilor nefavorabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-managerii-din-industrie-cei-mai-optimisti-11415628
11415628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.