GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. După Cipru vine rândul Sloveniei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 aprilie 2013 59 afişări

Creditorii internaţionali au început deja să împingă Slovenia să ceară de la binecunoscuta "troică" un pachet financiar de salvare similar cu cele încasate de Grecia, Portugalia, Irlanda şi Cipru.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. După Cipru vine rândul Sloveniei

Institutul Internaţional de Finanţe sugerează că un asemenea sprijin, concretizat într-un acord preventiv, ar facilita accesul ţării la pieţele financiare, ţinând cont de creşterea costurilor de îndatorare pentru Slovenia după criza cipriotă, şi n-ar sărăci populaţia, fiindcă n-ar impune multe alte condiţii pe lângă cele deja conţinute în planul de reformă al guvernului. (restructurări bancare, privatizări, disciplină fiscală).

IFI remarcă, totuşi, că sistemul bancar din Slovenia nu se compară cu cel din Cipru, întrucât, deşi rata creditelor neperformante e mare, ponderea activelor bancare în PIB e mult mai mică, iar dependenţa de depozitele clienţilor străini este redusă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-dupa-cipru-vine-randul-sloveniei-10745204
10745204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.