GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum şi-a revenit comerţul după criză

Postat la 06 iulie 2014 72 afişări

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul ajustată în funcţie de sezonalitate a crescut în luna mai cu 1,9% comparativ cu luna precedentă, dupa o scădere de 3,2% în luna aprilie, potrivit datelor INSSE.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum şi-a revenit comerţul după criză

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ritmul de creştere al vânzarilor de retail din România a accelerat la 10,1% de la 5,1% cât era în luna precedentă.

În ultimul an, cel mai mult au crescut vânzările de produse nealimentare, respectiv cu 16,6%, urmate de vânzările alimentare, băuturi şi tutun, care au urcat cu 6,6%, în timp ce comerţul cu carburanţi pentru autovehicule în magazinele specializate a revenit pe creştere, cu 3,6%, după ce a fost afectat în aprilie de aplicarea taxei pe benzină şi motorină introduse de guvern.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-si-a-revenit-comertul-dupa-criza-12897181
12897181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.