GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum ne comparăm la creditare cu vecinii din Est

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 mai 2013 82 afişări

Dezintermedierea financiară în ţările în tranziţie (Europa Centrală, de Sud-Est şi fosta URSS) a devenit mai lentă în ultimele luni ale anului trecut, iar pentru prima dată în mai bine de un an, condiţiile de credit nu s-au mai înăsprit, notează BERD în raportul din luna mai asupra perspectivelor economice regionale.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum ne comparăm la creditare cu vecinii din Est

Băncile străine au încetat să mai retragă fonduri din cea mai mare parte a regiunii, deşi în Europa de Sud-Est şi în ţările considerate nesigure pentru investitori această tendinţă a continuat. Creditarea rămâne însă frânată de vulnerabilităţile bilanţului băncilor, respectiv calitatea slabă a activelor şi disproporţia dintre stocul de credite şi cel de depozite, iar creditele neperformante au continuat să crească în Ungaria, România, Slovenia, Ucraina şi în cea mai mare parte a ţărilor sud-est-europene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-ne-comparam-la-creditare-cu-vecinii-din-est-10886915
10886915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.