Gradul de asigurare a locuinţelor din România, peste cel din Bulgaria, dar sub cel al Ungariei. Cât la sută din locuinţele româneşti sunt asigurate

Postat la 27 martie 2013 24 afişări

Gradul de asigurare a fondului naţional locativ din România este de 43%, faţă de 7% în Bulgaria şi 72% în Ungaria, în condiţiile în care românii sunt obligaţi să îşi asigure locuinţele, dar nu şi sancţionaţi în lipsa poliţei, potrivit datelor unui studiu realizat de grupul italian Generali.

Gradul de asigurare a locuinţelor din România, peste cel din Bulgaria, dar sub cel al Ungariei. Cât la sută din locuinţele româneşti sunt asigurate

 "În Europa Centrală şi de Est există mari variaţii în ceea ce priveşte asigurările de locuinţe. (...) Astfel, în Ungaria trei sferturi din populaţie are asigurare de locuinţă, în timp ce numai 7% din bulgari au astfel de asigurări. În Romania, 43% dintre români au casele asigurate", se spune în studiu.

La nivelul portofoliului subsidiarelor Generali, prima medie anuală pentru poliţele de locuinţe variază de la 30 euro în Bulgaria la 167 euro în Slovenia.

De asemenea, suma medie asigurată pentru o locuinţă din Bulgaria se situează la 23.500 euro, în timp ce în Slovenia ajunge la aproape 151.000 euro.

În România, clienţii Generali au plătit, în medie, o primă de 69 euro pentru asigurarea locuinţei la o valoare medie de 48.500 euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gradul-de-asigurare-a-locuintelor-din-romania-peste-cel-din-bulgaria-dar-sub-cel-al-ungariei-cat-la-suta-din-locuintele-romanesti-sunt-asigurate-10694532
10694532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.