Gorghiu: Înteleg clar că avem de-a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 decembrie 2022 35 afişări

Austria a a avut o poziţie ostilă faţă de România, afuirmă preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu: „nu doar că a votat împotriva unităţii europene în timp de război, ci a făcut-o şi din raţiuni electorale”

Gorghiu: Înteleg clar că avem de-a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România

„Înteleg clar că avem de a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România. Votul de astăzi din Consiliul JAI e bazat pe un dublu-standard flagrant! Este o nedreptate la adresa României. Niciun argument invocat astăzi la JAI, de către Austria, nu a avut o fundamentare serioasă. După 20 de ani de politică, încă nu le-am văzut pe toate. Austria astăzi nu a înţeles nimic despre ce este solidaritatea europeană”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea arată că argumentele formulate de România şi UE nu au contat pentru partea austriacă.

„Dar foarte important şi îngrijorător e faptul că acest vot al Austriei a creat un precedent periculos la nivelul UE. În care un stat membru nu doar că a votat împotriva unităţii europene în timp de război, ci a făcut-o şi din raţiuni electorale. Comunitatea europeană trebuie să stabilească reguli care pun interesul comun al statelor membre pe primul loc”, încheie Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.