Google intenţionează să înlocuiască parolele cu un sunet imperceptibil pentru urechea umană

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2014 51 afişări

Google a achiziţionat SlickLogin, un start-up din Israel care dezvoltă o tehnologie menită să simplifice accesul la website-uri care necesită date de autentificare.

Google intenţionează să înlocuiască parolele cu un sunet imperceptibil pentru urechea umană

Tehnologia este bazată pe un sunet pe care doar telefonul îl poate percepe, astfel încât pentru accesare este necesară simpla apropiere a telefonului de laptop sau de calculator, relatează Businessinsider.com. Tehnologia funcţionează în felul următor: site-urile care au instalat sistemul SlickLogin transmit un sunet, respectiv date criptate în ultrasonic, pe care doar telefonul îl percepe. După decodificare, telefonul trimite înapoi către site confirmarea că utilizatorul e real şi nu un hacker.

Această metodă de conectare este extrem de eficientă deoarece sunetul este altul la fiecare accesare a paginii. Modul de operare al unui hacker este bazat pe automatisme şi exclude ideea de a sta lângă calculator de fiecare dată când vrea să se conecteze la o pagină web.

Faptul că nu vor mai avea parole ar trebui să îi bucure pe cei care folosesc date de acces, însă reprezentanţii Google avertizează că mai sunt mulţi paşi de urmat până la implementarea eficientă a sistemului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-intentioneaza-sa-inlocuiasca-parolele-cu-un-sunet-imperceptibil-pentru-urechea-umana-12098113
12098113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.