Google îl aduce în board pe fostul şef Ford Alan Mullaly şi întăreşte proiectul maşinii autonome

Postat la 16 iulie 2014 18 afişări

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume, l-a numit în board pe fostul director general al Ford Alan Mulally, dobândind astfel experienţa unuia dintre cei mai respectaţi profesionişti din industria auto în proiectul companiei de a dezvolta o maşină autonomă.

Google îl aduce în board pe fostul şef Ford Alan Mullaly şi întăreşte proiectul maşinii autonome

 Mulally, 68 de ani, a fost numit la 9 iulie în noul post, a informat Google, citat de Bloomberg.

Fostul director Ford va primi un pachet iniţial de acţiuni Google în valoare de 1 milion de dolari, titluri în valoare de 350.000 de dolari anual, precum şi decontarea unor cheltuieli în valoare de 75.000 de dolari pe an.

Numirea în board a lui Mullaly vine la mai puţin de două luni după ce gigantul IT a prezentat prototipul unei maşini autonome, despre care General Motors a afirmat că ar putea deveni "o ameninţare serioasă" pentru industria auto.

Mulally a demisionat din funcţia de director al Ford la 1 iulie, cu şase luni mai devreme decât se anticipa, pentru a-i face loc succesorului său, Mark Fields.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-il-aduce-in-board-pe-fostul-sef-ford-alan-mullaly-si-intareste-proiectul-masinii-autonome-12937702
12937702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.