Glencore negociază preluarea producătorului de ulei Prutul Galaţi

Postat la 17 decembrie 2012 96 afişări

Traderul elveţian Glencore, un gigant multinaţional cu afaceri în România de 264 mil. euro anul trecut, negociază preluarea producătorului de ulei vegetal Prutul Galaţi, companie cu afaceri de 115 mil. euro în 2011 şi care deţine şi o adevărată reţea de silozuri şi baze de preluare a cerealelor de-a lungul Dunării şi în Moldova, afirmă mai multe surse din industrie.

Compania Prutul Galaţi este con­trolată de omul de afaceri român Marian Andreev. "Primele contacte dintre cele două părţi au avut loc încă de la începutul acestui an. Glencore este interesat de silozurile pe care le are Prutul în sudul ţării. Fabrica de ulei nu reprezintă neapărat o ţintă pentru că traderul nu are interes să intre pe această piaţă, iar capacităţile de export ale unităţii sunt reduse", explică o sursă apropiată discuţiilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactii,
glencore,
preluare,
ulei,
prutul galati
/actualitate/glencore-negociaza-preluarea-producatorului-de-ulei-prutul-galati-10396548
10396548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.