Giganţii americani Apple, Boeing şi Ford au rupt şi ei legăturile cu Moscova

Autor: Ramona Cornea Postat la 02 martie 2022 41 afişări

Giganţii americani Apple, Boeing şi Ford au rupt şi ei legăturile cu Moscova

După sancţiunile americane şi occidentale impuse Rusiei, numărul companiilor care îşi închid operaţiunile în Rusia continuă să crească. Mai mulţi giganţi ai economiei americane, de la ExxonMobil la Apple, Boeing şi Ford au anunţat marţi că se distanţează de Rusia după invazia Ucrainei, după cum scrie cotidianul francez Le Figaro. 

 

ExxonMobil se va retrage de la gestionarea unor instalaţii de producţie de petrol şi gaze de pe insula Sakhalin din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Compania americană gestionează acest proiect din 1995, în numele unui consorţiu care cuprinde filiale ale companiei ruse Rosneft, o companie indiană şi o companie japoneză, unde deţine o participaţie de 30%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
boeing,
ford,
americani,
moscova,
legaturi,
rupere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.