Ghosn, Renault-Nissan: Piaţa automobilelor electrice a rămas cu 4-5 ani în urma aşteptărilor

Postat la 11 noiembrie 2013 24 afişări

Vânzările de automobile electrice au rămas cu 4-5 ani în urma aşteptărilor, din cauza absenţei unor reţele extinse de staţii de încărcare, a declarat într-un interviu pentru Financial Times directorul general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Ghosn, Renault-Nissan: Piaţa automobilelor electrice a rămas cu 4-5 ani în urma aşteptărilor

 Ghosn admite că piaţa automobilelor electrice nu se ridică la aşteptările sale anterioare.

Renault şi Nissan au derulat investiţii de ordinul miliardelor de dolari în dezvoltarea de automobile electrice, iar Ghosn a devenit un promotor entuziast al acestui nou tip de propulsie pentru transportul personal.

Renault şi Nissan vizau vânzarea a 1,5 milioane de automobile electrice până în 2016.

"Nu vom ajunge acolo. La viteza actuală, cred că ţinta va fi atinsă mai degrabă cu patru-cinci ani mai târziu", a declarat Ghosn.

În pofida promovării intense, a investiţiilor uriaşe şi presiunilor exercitate de guverne asupra industriei, automobile electrice au costuri mari de producţie, iar viabilitatea lor este limitată de autonomia scăzută şi absenţa unei infrastructuri dezvoltate de staţii de reîncărcare a bateriilor

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ghosn-renault-nissan-piata-automobilelor-electrice-a-ramas-cu-4-5-ani-in-urma-asteptarilor-11663064
11663064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.