Gheţea: Clauzele abuzive din contracte să fie stabilite de o instanţă superioară

Postat la 27 mai 2013 41 afişări

Bancherii îşi menţin poziţia potrivit căreia deciziile de stabilire a clauzelor abuzive din contractele bancare trebuie să fie luate de instanţele superioare, iar o decizie într-o instanţă inferioară să nu fie aplicată tuturor contractelor dintr-o bancă sau din întreg sistemul.

Gheţea: Clauzele abuzive din contracte să fie stabilite de o instanţă superioară

"Spun din nou că noi cei din comunitatea bancară nu dorim să menţinem clauzele abuzive în contracte, nu vrem să avem un sistem bancar în care fiecare bancă să facă ce doreşte. Însă ceea ce nu am acceptat si nu vrem să se aplice este ca odată depistată o clauză cu caracter abuziv şi depistarea e validată de o instanţă din România cu un nivel inferior de ierarhizare, nu dorim ca acea clauză declarată abuzivă să fie extinsă la toate contractele băncii sau la toate băncile", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ghetea-clauzele-abuzive-din-contracte-sa-fie-stabilite-de-o-instanta-superioara-10903803
10903803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.