Germania va începe săptămâna viitoare vaccinarea COVID adaptat la Omicron - ministru

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 septembrie 2022 34 afişări

Germania poate începe săptămâna viitoare administrarea vaccinurilor COVID-19 adaptate la Omicron, care au obţinut joi aprobarea Uniunii Europene, a declarat ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach.

Germania va începe săptămâna viitoare vaccinarea COVID adaptat la Omicron - ministru

Karl Lauterbach a spus că aprobarea vaccinului BA.1 reprezintă un salt calitativ în lupta împotriva pandemiei, deoarece acum sunt disponibile vaccinuri care funcţionează bine împotriva tuturor variantelor de virus cunoscute anterior, transmite Reuters.

"De săptămâna viitoare, vaccinările pot începe cu noile doze. Acum este momentul optim pentru a închide breşele de vaccinare pentru toamnă", a declarat acesta.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, joi, vaccinurile anti-COVID de la Pfizer/BioNTech şi Moderna adaptate la varianta Omicron.

Dezvoltate de Moderna şi de Pfizer/BioNTech, noile vaccinuri aşa-numite bivalente combat versiunea BA.1 a Omicron şi virusul original detectat în China.

Recomandarea EMA este de a autoriza serurile pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care au făcut cel puţin schema primară de vaccinare împotriva COVID.

Aprobarea finală va fi supusă aprobării Comisiei Europene, care este aşteptată în curând.

În august, Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat vaccinul bivalent Moderna. Elveţia şi Australia i-au urmat rapid exemplul.

Totodată, booster-ul adaptat al Pfizer, care vizează variantele BA.4/BA.5 dominante acum, a fost deja înaintat pentru examinare în UE, în timp ce prezentarea de către Moderna a unui ser similar este iminentă.

De asemenea, se aşteaptă ca EMA să îşi ofere avizul privind vaccinurile adaptate BA.4/5 în următoarele săptămâni, a declarat joi comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, potrivit Reuters.

Oficialii UE au semnalat în ultimele luni că sunt dispuşi să folosească iniţial vaccinuri care vizează varianta mai veche BA.1, având în vedere că cele care vizează în mod specific noile sub-variante Omicron BA.4/5 sunt mai în urmă cu dezvoltarea.

În schimb, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a insistat că este interesată doar de vaccinurile care vizează BA.4 şi BA.5. Miercuri, Pfizer-BioNTech şi Moderna au obţinut aprobarea SUA pentru aceste vaccinuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinuri,
omicron,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.