Germania: Ucraina ar trebui să decidă când să poarte discuţii de pace cu Rusia

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 noiembrie 2022 51 afişări

Germania: Ucraina ar trebui să decidă când să poarte discuţii de pace cu Rusia

Diplomaţii germani consideră că Ucraina trebuie să decidă când să poarte discuţii de pace cu Rusia. Declaraţia apare în condiţiile în care s-a vorbit despre o presiune din partea SUA asupra Ucrainei privitoare la startul unor negocieri cu ruşii. 

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat luni că este decizia Ucrainei când şi dacă să organizeze discuţii de pace cu Rusia, potrivit Reuters.

Reprezentantul guvernului a mai spus că Moscova a fost şi ea reticentă în a participa la aceste discuţii.

Washington Post a relatat zilele trecute că Statele Unite ale Americii au încurajat în privat Ucraina să semnaleze că este deschisă la discuţii cu Rusia.

Asta după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus negocierile atât timp cât preşedintele rus Vladimir Putin se află la putere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
ucraina,
negocieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.