Germania spune că acordul cu UE în disputa privind motoarele cu combustie este “foarte aproape”

Autor: Daniel Belu Postat la 24 martie 2023 661 afişări

Germania spune că acordul cu UE în disputa privind motoarele cu combustie este “foarte aproape”

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a declarat că un acord pentru a rezolva disputa cu Uniunea Europeană privind planurile de eliminare treptată a maşinilor cu motoare cu combustie din 2035 este "foarte aproape", conform Bloomberg.

"Ar trebui să ne punem de acord asupra unui obiectiv comun şi am impresia că suntem foarte aproape de acesta", a declarat Wissing vineri într-un interviu acordat postului public de televiziune ARD. "Şi apoi ar trebui să ne punem de acord asupra unei modalităţi de a-l implementa".

Germania a blocat aprobarea finală a unui acord încheiat în octombrie, care prevede eliminarea treptată a motoarelor cu combustie, un pilon esenţial în planurile UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Votul final din această lună, care ar fi trebuit să fie o formalitate, a fost amânat din cauza obiecţiilor formulate de partidul pro-business FDP al lui Wissing, membrul junior al alianţei guvernamentale a cancelarului Olaf Scholz.

Wissing a susţinut că noile maşini care funcţionează exclusiv pe bază de combustibili ecologici ar trebui să fie permise după data limită 2035.

"Atâta timp cât nu am ajuns la un acord privind neutralitatea tehnologică, nu putem susţine pachetul general, dar acum arată bine", a declarat Wissing pentru ARD.

"Am purtat discuţii foarte intense şi acum suntem foarte concreţi şi în ceea ce priveşte coordonarea", a adăugat el. "Suntem pe drumul cel bun pentru a ne asigura că nu va exista o interdicţie a motorului cu combustie, ci că tehnologia va continua să existe, dar într-un mod neutru din punct de vedere climatic."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
motoare,
acord,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.