Germania nu este destul de puternică să-l influenţeze pe Putin

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 20 februarie 2015 636 afişări

Preşedintele Dietei (Camera inferioară a Parlamentului polonez) Radoslaw Sikorski, un fost ministru de Externe, a declarat într-un interviu pentru postul TVN24 că, în opinia sa, "formatul Normandia" nu este "adecvat" pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, din cauza Germaniei.

"A existat un moment în care Moscova era pregătită să revină la «formatul Geneva», care reuneşte Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE). De ce nu s-a întâmplat acest lucru?", a declarat Sikorski într-un interviu pentru postul polonez de televiziune, citat de Deutsce Welle, scrie Ukrinform.

"Eu cred că acest lucru a fost o greşeală din partea ucrainenilor", a continuat fostul ministru polonez de Externe.

În opinia sa, "formatul Geneva" este mai potrivit pentru soluţionarea crizei ucrainene, iar în cadrul "formatului Normandia" - din care fac parte preşedinţii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroşenko, francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel - iniţiativele de pace sunt promovate de către Germania şi Franţa.

"Ar trebui să-i fim recunoscători cancelarului german Angela Merkel pentru faptul că-şi foloseşte relaţia cu preşedintele (rus Vladimir) Putin în activităţi de menţinere a păcii", a continuat Sikorski.

"Însă, Germania nu este suficient de puternică să influenţeze comportamnetul lui Putin", a subliniat preşedintele Dietei poloneze.

În opinia sa, se apropie momentul în care Occidentul va înţelege că negocierile cu Rusia sunt inutile.

"Depinde de ceea ce va face Rusia", a apreciat Sikorski, subliniind că, "dacă va începe asaltul asupra oraşului Mariupol, se va clarifica totul".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
SIKORSKI,
CRIZĂ
/actualitate/germania-nu-este-destul-de-puternica-sa-l-influenteze-pe-putin-13861822
13861822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.