Un finlandez a reinventat toporul - VIDEO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 februarie 2015 1593 afişări

Toporul există de mai bine de un milion de ani, însă inventatorul finlandez Heikki Karna s-a gândit că este timpul să regândească această unealtă.

Un finlandez a reinventat toporul - VIDEO

Noul model Vipukirves foloseşte o "mişcare unică a braţului" pentru o da o forţăp considerabil mai mare decât în cazul unui topor tradiţional. Astfel, o persoană poate obţine mai multe lemne de foc în doar câteva secunde. Vipukirves este vopsit în roşu şi galben aprins pentru a fi mai uşor de găsit în cazul în care posesorul îl uită printre lemne, scriu cei de la Slate.

Pe site-ul personal, inventatorul scrie că s-a mutat în urmă cu 20 de ani într-o pădure de lângă oraşul finlandez Sipoo pentru a construi o casă din lemn. Văzând cât de dificil este să taie copacii, bărbatul s-a decis să dezvolte un topor de calitate superioară. "De multe ori am fost descurajat", scrie Heikki Karna, "dar am continuat să încerc diverse variante ale unui topor mai sigur şi mai eficient."

Vipurkives se foloseşte ca un topor obişnuit, cu excepţia faptului că are trei lame de dimensiuni diferite, astfel încât forţa impactului este multiplicată. Toporul costă 281 de dolari şi vine alături de o garanţie valabilă timp de 10 ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-finlandez-a-reinventat-toporul-video-13859048
13859048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.