Germania îşi revine mai repede. Peter Altmaier, ministrul Economiei: „Până acum vedem o evoluţie în V”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 septembrie 2020 95 afişări

Germania se aşteaptă ca şocul economic generat de pandemia de Covid-19 să fie mai puţin sever în comparaţie cu estimările iniţiale lansate în luna aprilie, dar vede şi o revenire mai slabă pentru 2021, pe fondul cererii mai slabe la export, conform Reuters.

În timp ce prezenta previziunile revizuite, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că economia este peste aştetpări şi că îşi revine rapid, ajutată de răspunsul economic puternic al guvernului.

„Per total, putem spune că până acum vedem o evoluţie în V”, a declarat Altmaier în faţa reporterilor, adăugând că nu se aşteaptă ca autorităţile să introducă din nou lockdown-ul din lunile martie şi aprilie.

Altmaier a anunţat că previziunile revizuite arată un declin de 5,8% în 2020, în comparaţie cu o estimare anterioară de 6,3%.

Chiar şi aşa, această contracţie ar fi cel mai grav declin înregistrat de economia germană după al Doilea Război Mondial. În timpul crizei financiare globale din deceniul trecut, economia s-a contractat cu 5,7% în 2009.

Pentru 2021, guvernul a revizuit în jos previziunile de creştere, indicând o potenţială expansiune de 4,4%, în comparaţie cu o estimare anterioară de 5,2%. Astfel, economia nu va ajunge la dimensiunile pre-criză decât în 2022.

Guvernul estimează că exporturile vor înregistra o scădere totală de circa 12,2% în 2020, urmând o creştere de 8,8% în 2021. Consumul privat ar urma să scadă cu 6,9% în 2020, iar anul 2021 ar putea aduce o creştere de 4,7%.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.