Germania este prinsă într-o furtună perfectă şi este aruncată în vortexul recesiunii

Postat la 10 septembrie 2019 540 afişări

Germania se confruntă cu o serie de probleme economice care, adunate, constituie o „furtună perfectăî, avertizează analiştii. Războiul comercial, încetinirea economiei mondiale, Brexitul riscă să arunce cea mai mare economie europeană în recesiune.

Germania este prinsă într-o furtună perfectă şi este aruncată în vortexul recesiunii

În iulie, comenzile fabricilor germane au scăzut, agravând un declin industrial ce a împins Germania în pragul recesiunii, potrivit Bloomberg.

Cererea a scăzut cu 2,7% în iunie, când a avansat în ace­laşi ritm, în condiţiile prăbuşirii comenzilor din afara zonei euro. Ministrul german al economiei a declarat că „în con­textul conflictelor comerciale continue şi aşteptărilor modeste de business din sectorul manufacturier, nu se între­vede nicio îmbunătăţire semnificativă a situaţiei în urmă­toarele luniî.

Indicii producţiei industriale pentru Germania şi zona euro au arătat noi scăderi în sectorul manufacturier în august, iar semnele că furnizorii de servicii încep să resimtă la rândul lor durere sunt în creştere.

„Problemele din sectorul manufacturier continuă. Declinul comenzilor noi sporeşte semnificativ riscul unei recesiuni pentru economia germană“, a declarat Thomas Gitzel, analist VP Bank, pentru Reuters.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
recesiune,
aruncare,
furtuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.