Înca o bancă de renume din Europa a fost prinsă într-un scandal uriaş. Aceasta este acuzată de o fraudă de peste 5 miliarde de euro

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 septembrie 2019 14994 afişări

Înca o bancă de renume din Europa a fost prinsă într-un scandal uriaş. Aceasta este acuzată de o fraudă de peste 5 miliarde de euro

Procurorii germani au efectuat marţi un raid în birourile gigantului german Commerzbank, ca parte a unei investigaţii mai ample cu privire la o schemă frauduloasă de tranzacţionare de acţiuni, potrivit informaţiilor furnizate de biroul procurorului din Cologne, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Commerzbank susţine că banca nu poate comenta cu privire la anchetele aflate în derulare.

„Cooperăm în totalitate cu autorităţile şi sperăm ca problema să se rezove cât mai repede cu putinţă”, transmite Commerzbank.

Investigaţia urmăreşte o anumită practică, cunoscută drept cum-ex, care implică tranzacţionare transfrontalieră cu acţiunile unei companii în rândul unui sindicat de bănci, investitori şi fonduri de investiţii, pentru a crea impresia mai multor proprietari – fiecare dintre ei cu propriile reduceri de taxe.

Ancheta cu privire la această schemă a început încă din 2013. Procurorii susţin că această practică a „păcălit” guvernul german să returneze taxe suplimentare, ceea ce a generat pierderi de 5 miliarde de euro pentru Germania.

Primul proces în urma investigaţiei a început în septembrie 2019, ca parte a eforturilor procurorilor de a câştiga înapoi miliarde de euro de la băncile care au profitat de această schemă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.