Germania este lovită în plin de secetă: Celebrul râu Rin seacă, ceea ce determină stoparea transportului maritim de mărfuri, cu consecinţe directe asupra economiei

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 15 august 2022 81 afişări

Germania este lovită în plin de secetă: Celebrul râu Rin seacă, ceea ce determină stoparea transportului maritim de mărfuri, cu consecinţe directe asupra economiei

Nivelul râului Rin al Germaniei scade semnificativ, strângând lanţurile de aprovizionare şi creând mai multe probleme pentru economia sa aflată în dificultate, raportează CNN.

Apa din râu a coborât la niveluri „excepţional de scăzute” în unele zone, perturbând transportul pe cea mai importantă cale navigabilă interioară a ţării, au declarat vineri oficiali germani pentru CNN.

Lipsa precipitaţiilor din ultimele luni îndeamnă navele de marfă să transporte acum încărcături mai uşoare, costurile de transport crescând, iar riscurile economice şi de alimentare cu energie devenind din ce în ce mai severe.

Luna trecută, Institutul Federal de Hidrologie din Germania a avertizat că debitele de apă la gabaritul Kaub, situat la vest de Frankfurt, erau deja la doar 45% din nivelurile medii pentru această perioadă a anului. Agenţia a spus că această situaţie a creat „obstacole frecvente” pentru nave.

Acum, nivelul apei este de aşteptat să scadă şi mai mult înainte de a creşte „foarte uşor” în săptămânile următoare, a declarat vineri Autoritatea pentru căile navigabile şi de transport maritim ale Rinului.

Situaţia aminteşte de 2018, când probleme similare legate de nivelul fluviului au dus la „oprirea transportului de marfă”, reducând creşterea economică a Germaniei cu aproximativ 0,2%, potrivit economiştilor Deutsche Bank.

În prezent, autoritatea germană de transport maritim nu impune restricţii asupra traficului pe Rin din cauza nivelului scăzut al apei.

Părţi mari ale Europei au suferit valuri de căldură extreme şi secetă. Izvorul emblematicului râu Tamisa din Londra a secat şi s-a mutat la aproximativ cinci mile în aval.

Temperaturile ridicate ale râurilor din Franţa au împiedicat funcţionarea unor centrale nucleare. Şi în nordul Italiei, fermierii se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani, afectând sever creşterea culturilor de plante.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transport,
germania,
economie,
seceta,
scădere,
nivel,
râuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.