Germania despre tratatul Schengen: Nu luati oamenilor libertatea de a calatori in Europa

Autor: Mihai Mitrica Postat la 30 aprilie 2011 21 afişări

Germania se opune propunerii franco-italiene de a modifica Tratatul Schengen, pentru a reintroduce provizoriu controalele la frontierele interne ale UE, ceea ce deocamdata diminueaza sansele ca aceasta propunere sa se transforme in norma.

"Daca se poate imbunatati sistemul Schengen, atunci asta e bine si ar trebui sa se faca", a spus ministrul german de externe, Guido Westerwelle. "Dar libertatea de a calatori in Europa este o realizare atat de importanta, incat nu trebuie sa devina obiectul niciunei negocieri", a spus Westerwelle, citat de Deutsche Welle.

Confruntate cu un aflux de imigranti provenind din Africa de Nord, Franta si Italia i-au transmis o scrisoare presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, propunand reintroducerea temporara a controalelor la frontiere in interiorul spatiul Schengen.

Revoltele din nordul Africii au dus la o migratie masiva catre Europa, iar multi dintre refugiati se indreapta mai intai catre insula italiana Lampedusa, aflata la circa 120 de kilometri de coasta tunisiana. Franta si-a luat angajamentul sa respecte vizele temporare emise de Italia pentru imigranti, dar a avertizat ca nu le va permite intrarea pe teritoriul sau celor care nu se pot sustine financiar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-despre-tratatul-schengen-nu-luati-oamenilor-libertatea-de-a-calatori-in-europa-8209351
8209351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.