Germania controlează peste 20% din comerţul exterior al României: în joc sunt 32 mld. euro anual. Cele 7.500 de companii cu investitori nemţi au pe lista de salarii 250.000 de angajaţi

Postat la 08 mai 2019 65 afişări

Germania controlează peste 20% din comerţul exterior al României: în joc sunt 32 mld. euro anual. Cele 7.500 de companii cu investitori nemţi au pe lista de salarii 250.000 de angajaţi

Relaţiile economice dintre România şi Germania s-au intensificat în 2018. Din acest motiv, volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări a însumat 32,5 mld. euro, adică peste 20% din comerţul exterior al României, potrivt AHK România.

Relaţiile economice sunt coordonate în cadrul Consiliului de Cooperare Economică Româno-German (CCERG). Acesta se desfăşoară în cadrul unor grupe de lucru în următoarele domenii: energie, cooperare industrială şi investiţii, comerţ, agricultură, turism, comunicaţii şi IT, finanţe-bănci, legislaţie-fiscalitate. În privinţa importurilor, importurile din Germania în 2018 au totalizat 16,9 mld. euro, în timp ce exporturile au fost estimate la 15,6 mld. euro. Germania ocupă poziţii de top şi atunci când este vorba despre investiţiile străine directe, clasându-se pe locul doi după Olanda, cu un sold al investiţiilor în 2017 care este estimat la 9,7 mld. euro. Astfel, 12,8% din totalul investiţiilor străine directe provin din Germania. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
comert,
angajati,
companii,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.