Germania a amendat marii producători de mezeluri cu 338 milioane de euro, pentru fixarea preţurilor

Postat la 15 iulie 2014 31 afişări

Autorităţile germane antitrust au amendat marii producători de mezeluri cu 338 de milioane de euro pentru practicile de fixare a preţurilor.

Germania a amendat marii producători de mezeluri cu 338 milioane de euro, pentru fixarea preţurilor

 Amenzile au fost aplicate unor 21 de companii, între care se află cei mai populari producători de cârnaţi, şi 33 de persoane, relatează Wall Street Journal.

Reprezentanţii companiilor respective s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta preţurile, începând din 2003, potrivit concluziilor investigaţiilor care au fost declanşate în urma unor informaţii anonime, a precizat instituţia.

Discuţiile despre fixarea preţurilor au avut loc ani de zile, mai ales prin telefon, uneori între două părţi, iar alteori prin runde comune de discuţii.

Un număr de 11 companii au optat să colaboreze cu autorităţile şi au recunoscut practicile incorecte, în timp ce altele, între care subsidiara Herta a grupului Nestle, au negat că ar fi implicate şi intenţionează să conteste amenda.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-a-amendat-marii-producatori-de-mezeluri-cu-338-milioane-de-euro-pentru-fixarea-preturilor-12936065
12936065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.