Bill Gates recomandă şase cărţi de citit în vacanţă

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 iulie 2014 1902 afişări

Ca în fiecare an, Bill Gates a prezentat pe blogul său şase cărţi de citit în vacanţă; spune că doar una dintre ele este o lectură tipică pentru plajă, dar că toate sunt bune şi bine scrise.

Bill Gates recomandă şase cărţi de citit în vacanţă

1. Business Adventures de John Brooks. Cartea i-a fost recomandată de Warren Buffett în 1991, iar Gates crede că este cea mai bună carte de business pe care a citit-o vreodată. Chiar dacă pare veche, Brooks scrie despre fundamentele afacerilor, cele care nu se schimbă niciodată: construirea unei organizaţii mari, angajarea oamenilor cu cele mai potrivite calităţi sau modul de a asculta feedback-ul clienţilor.

2. Stress Test, de Timothy F. Geithner. Geithner, fost secretar al Trezoreriei, vorbeşte despre inevitabilitatea crizelor economice; ironia este, spune Gates, că un slab comunicator, aşa cum a părut în perioada în care a lucrat în administraţie a scris o carte bună. Este în librările româneşti.

3. The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism, de Doris Kearns Goodwin. O carte centrată în jurul întrebării: cum se petrec schimbările sociale? Gates crede că este relevantă astăzi, chiar dacă priveşte evenimete petrecute la începutul secolului trecut.

4. "The Rosie Project: A Novel, de Graeme Simson. Soţia lui Gates, Melinda, a citit prima cartea şi nu înceta să-i citească pasaje întregi, cu voce tare. Gates a început-o într-o seară, la ora 11, şi a terminat-o la ora 3 dimineaţa. Despre un profesor de genetică cu sindromul Asperger care vrea să se căsătorească. Este tradusă şi în română.

5. The Sixth Extinction: An Unnatural History, de Elizabeth Kolbert. Autoarea crede că trăim a şasea extincţie majoră, după precedentele (pieirea dinozaurilor este numai una, şi nu cea mai reprezentativă). Este în librările româneşti.

6. Reinventing American Health Care: How the Affordable Care Act Will Improve Our Terribly Complex, Blatantly Unjust, Outrageously Expensive, Grossly Inefficient, Error Prone System, de Ezekiel J. Emanuel. Titlul spune totul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bill-gates-recomanda-sase-carti-de-citit-in-vacanta-12935556
12935556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.