George W. Bush este mulţumit de decizia de a invada Irakul: "Istoria va judeca acest lucru"

Postat la 25 aprilie 2013 22 afişări

Fostul preşedinte american George W. Bush afirmă că este "mulţumit" de decizia pe care a luat-o de a invada Irakul, pe când conducea Statele Unite, într-un interviu difuzat miercuri, cu o zi înaintea inaugurării unui muzeu dedicat celor opt ani cât s-a aflat la putere.

George W. Bush este mulţumit de decizia de a invada Irakul: "Istoria va judeca acest lucru"

 "Sunt mulţumit de modul în care această decizie a fost luată. Cred că îndepărtarea de la putere a lui Saddam Hussein era decizia bună nu doar din punctul de vedere al securităţii noastre, ci şi pentru a le da irakienilor posibilitatea de a trăi într-o societate liberă", a declarat fostul preşedinte pentru ABC News.

"Însă istoria va judeca acest lucru, iar eu nu voi mai fi acolo să văd", a adăugat Bush. "În ceea ce mă priveşte, dezbaterea este închisă. Am făcut ceea ce am făcut. În definitiv, istoricii sunt cei care vor judeca această decizie", a continuat fostul şef de stat.

Invazia americană, justificată în 2003 prin ameninţarea unor arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată, a condus rapid la îndepărtarea de la putere a lui Saddam Hussein, însă americanii s-au confruntat, ulterior, cu o insurecţie prelungită.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/george-w-bush-este-multumit-de-decizia-de-a-invada-irakul-istoria-va-judeca-acest-lucru-10796369
10796369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.