George Harrison şi The Bee Gees, printre artiştii premiaţi pentru întreaga carieră de Recording Academy

Autor: Bogdan Enache Postat la 19 decembrie 2014 40 afişări

George Harrison şi The Bee Gees se numără printre artiştii care vor fi premiaţi pentru întreaga activitate de către Recording Academy, organizaţie care acordă şi premiile Grammy, într-o ceremonie ce va avea loc în februarie cu o zi înainte de acordarea celor mai importante premii muzicale/

Recording Academy din Statele Unite, care decernează şi premiile Grammy, cele mai importante distincţii ale industriei muzicale, a anunţat joi câştigătorii premiilor pentru merite speciale, acordate unor muzicieni pentru întreaga carieră, informează nme.com.

Trupa The Bee Gees, compozitorul francez Pierre Boulez, chitaristul de muzică blues Buddy Guy, fostul membru al The Beatles George Harrison, acordeonistul Flaco Jiménez, duo-ul de muzică country Louvin Brothers, saxofonistul de jazz şi compozitorul Wayne Shorter vor fi omagiaţi într-o ceremonie specială ce va fi organizată pe 7 februarie 2015 la Los Angeles. În ziua următoare, o recunoaştere formală a meritelor acestor muzicieni premiaţi cu Lifetime Achievement Award (premiul pentru întreaga activitate, n.r.) va avea loc în cadrul galei premiilor Grammy 2015, ce va avea loc la Staples Center din Los Angeles.

George Harrison a murit în 2001, la vârsta de 58 de ani, Maurice Gibb, membru al trupei The Bee Gees, a murit în 2003, la vârsta de 53 de ani, în timp ce colegul şi fratele său, Robin Gibb a decedat în 2012, la vârsta de 62 de ani. Barry Gibb este singurul membru în viaţă al trupei de The Bee Gees.

"Anul acesta vom aduce un omagiu unor creatori excepţionali, care au adus contribuţii bogate istoriei şi culturii noastre. Este o onoare şi un privilegiu să recunoaştem valoarea unui grup atât de divers de deschizători de drumuri talentaţi, ale căror operă incomparabilă şi moştenire atemporală vor continua să fie celebrate pentru generaţii de acum înainte", a declarat Neil Portnow, preşedinte al Recording Academy.

Ediţia din 2015 a premiilor Grammy va avea loc pe 8 februarie, la Los Angeles. Ed Sheeran, Sam Smith şi trupa Beck sunt nominalizaţi la categoria albumul anului. Discul "x" al lui Ed Sheeran este de asemenea nominalizat la categoria cel mai bun album pop vocal, alături de materiale ale unor artişti ca Sam Smith, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus şi Ariana Grande. La categoria înregistrarea anului, piesa "Stay with me" a lui Sam Smith este considerată favorită, alături de cântecul "Fancy", interpretat de Iggy Azalea şi Charli XCX.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RECORDING ACADEMY,
GEORGE HARRISON,
GRAMMY
/actualitate/george-harrison-si-the-bee-gees-printre-artistii-premiati-pentru-intreaga-cariera-de-recording-academy-13731776
13731776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.