Geoană: România are interesul să aibă prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul său

Postat la 17 aprilie 2014 35 afişări

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară permanentă a NATO pe teritoriul său, în contextul situaţiei din Ucraina şi în baza faptului că Polonia a solicitat oficial o astfel de prezenţă militară permanentă.

Geoană: România are interesul să aibă prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul său

 "Aşa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezenţă militară NATO permanentă în Polonia, cred că şi România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul României. Suntem bucuroşi de aceste soluţii temporare şi rotaţii care se întâmplă în România , dar în mod evident noua realitate trebuie să ducă şi la modificarea doctrinei militare a Alianţei", a precizat Geoană.

El a arătat că maniera agresivă în care Federaţia Rusă încearcă să-şi destabilizeze vecinii naşte preocupări în întreaga regiune. "Suntem cu toţii foarte preocupaţi de evoluţiile recente din ultimele zile şi ore din Ucraina, din Transistria şi de continuarea acestei maniere foarte agresive prin care Federaţia Rusă continuă să-şi destabilizeze vecinii", a spus Geoană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/geoana-romania-are-interesul-sa-aiba-prezenta-militara-nato-permanenta-pe-teritoriul-sau-12483556
12483556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.