Galop spre topul primilor cinci din sector: Florin Herbai a dus afacerile producătorului de lactate Simultan la 440 mil. lei în 2022, plus 40%

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 18 august 2023 71 afişări

Galop spre topul primilor cinci din sector: Florin Herbai a dus afacerile producătorului de lactate Simultan la 440 mil. lei în 2022, plus 40%

Galop spre topul primilor cinci din sector: Florin Herbai a dus afacerile producătorului de lactate Simultan la 440 mil. lei în 2022, plus 40%

Simultan, unul dintre cei mai mari producători de lactate, deţinut de familia Herbai, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 440 mil. lei, în creştere cu aproape 40% faţă de anul precedent, conform datelor de la Minis­terul de Finanţe. Astfel, compania care produce brandul Sim se apropie cu paşi repezi de topul celor mai mari cinci procesatori de lapte ca cifră de afaceri, un top în care acum sunt pre­zente doar companii din grupuri multinaţionale şi anume Albalact, Danone, Olympus, Fries­landCam­pina şi Hochland. Practic, Simultan este cea mai mare companie antrepre­no­rială din procesarea lap­telui, dar şi una dintre pu­ţinele firme din top zece care au fost pornite de la zero şi nu pe amplasa­mentul altor fabrici cu tradiţie.

Povestea Simultan a început în 1996, atunci când fabrica din judeţul Timiş procesa circa 300 de litri de lapte pe zi, iar astăzi compania procesează peste 50 de milioane de litri de lapte anual, adică pes­te 130.000 de lapte zil­nic, conform calcu­le­lor ZF făcute pe baza datelor de pe site-ul companiei.

Produ­că­torul realizează iaur­turi, lapte bătut, sana, kefir, smântână, dar şi lapte UHT. Produsele sub brandul Sim sunt disponibile în toată ţara, iar conform ulti­melor date Simultan realizează şi mărci pri­vate pentru marile lanţuri de magazine.

„Noi ne-am concentrat pe produse tradiţionale precum iaurt, chefir, caşcaval, sana sau lapte de consum, adică pe ce cumpără românii. Nu facem produse cu valoare adăugată mai mare, dar care se vând puţin“, spunea în 2016, la scurt timp după vânzarea Albalact către Lactalis, Florin Herbai, principalul acţionar al companiei şi cel care conduce afacerea. Înainte de vânzarea către grupul francez Lactalis, Albalact era cea mai mare afacere cu acţionariat majoritar românesc din sectorul lactatelor şi liderul pieţei.

Astăzi, Albalact continuă să fie lider într-o piaţă unde mai mult de 60% din cifra de afaceri este realizată de primii cinci jucători.

În 2022, profitul net al Simultan a fost de 36 de milioane de lei, aproape dublu faţă de anul precedent. Compania a raportat un număr mediu de 307 angajaţi, mai arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.