Găgăuzia vrea să interzică termenii de limbă, literatură şi istorie română

Postat la 10 septembrie 2013 59 afişări

Adunarea Populară a Găgăuziei intenţionează să examineze, în şedinţa de vineri, interzicerea pe teritoriul regiunii autonome a termenilor "limba română", "literatura română" şi "istoria română", potrivit unui comunicat de presă citat de PRO TV Chişinău.

Găgăuzia vrea să interzică termenii de limbă, literatură şi istorie română

 Dacă proiectul de lege va fi adoptat, interdicţia de utilizare a acestor termeni va fi aplicată în toate instituţiile obşteşti şi de stat, precum şi în instituţiile de învăţământ de pe teritoriul UTA Găgăuz-Yeri.

În urma examinării acestei probleme în şedinţa prezidiului Adunării Populare, deputatul Ivan Burgudji a spus că, în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, limba oficială în ţară este "limba moldovenească, în baza grafiei latine".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gagauzia-vrea-sa-interzica-termenii-de-limba-literatura-si-istorie-romana-11309989
11309989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.