Frenezia Bitcoin ia din nou startul: Cea mai cunoscută criptomonedă din lume se ridică din cenuşă şi ajunge să se tranzacţioneze pentru 42.000 de dolari. Cei mai fanatici adepţi prevestesc un raliu în urma căruia moneda virtuală va depăşi jumătate de milion de dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 06 decembrie 2023 255 afişări

Frenezia Bitcoin ia din nou startul: Cea mai cunoscută criptomonedă din lume se ridică din cenuşă şi ajunge să se tranzacţioneze pentru 42.000 de dolari. Cei mai fanatici adepţi prevestesc un raliu în urma căruia moneda virtuală va depăşi jumătate de milion de dolari

Faptul că Bitcoin a ajuns la 42.000 de dolari este doar începutul unui nou superciclu în lumea cripto care va împinge cea mai mare  criptomonedă din lume la peste 500.000 de dolari, în ceea ce adepţii spun că este noua ordine monetară care ia cu asalt Wall Street, scrie Bloomberg.

Euforia a luat cu asalt comunitatea investitorilor în active digitale, după ce cea mai importantă monedă virtuală din lume a bifat trei luni de creştere consecutivă şi se tranzacţionează la cel mai mare nivel de la prăbuşirea pieţei din aprilie 2022.Tot entuziasmul legat de această creştere aduce predicţii exagerate despre câştiguri uriaşe- cele mai multe dintre ele bazate pe puţin altceva decât pe intuiţie sau pe analize tehnice obscure.

Criptomoneda se află în mijlocul unei renaşteri pe care puţini au văzut-o venind în acest an. Preţul Bitcoin a crescut cu peste 150% până în prezent. Euforia pe care a provocat-o aparenta renaştere a criptomonedei l-a împins pe directorul Brian Armstrong, CEO-ul platformei Coinbase, să declare în online că „Bitcoin ar putea fi cheia extinderii civilizaţiei occidentale”

Între timp, profeţiile cu privire la cât de sus ar putea ajunge moneda s-au întins de la 50.000 de dolari pe termen imediat, până la peste 530.000 de dolari.

Entuziasmul care însoţeşte raliul Bitcoin a reuşit să se răspândească rapid în online, mai ales pe mai ales pe X (fostul Twitter). O mulţime de discursuri despre cripto au loc acolo, iar fanii activelor digitale sunt cunoscuţi pentru că postează meme-uri care îi ironizează pe cei care nu cred că au pierdut şansa de a se îmbogăţii.

Cu toate acestea, Bitcoin a trecut prin multe astfel de cicluri de hype în ultimii ani, câştigurile fiind sărbătorite chiar dacă moneda mai trebuie să câştige încă 65% faţă de nivelurile actuale pentru a atinge maximul istoric din 2021, de aproximativ 69.000 de dolari. Ciclurile din trecut s-au încheiat cu eşecuri, Bitcoin scăzând cu 64% anul trecut, după un câştig de 60% în 2021.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.